Hvad forårsager stive kalve?

Stive kalve har tendens til at være en konsekvens af enten at forblive i en stilling for længe eller at overbelaste vævene gennem træning. Føltes som stivhed, ømhed eller ømhed i og omkring musklerne på kalverne på underbenets under samt i hælen, stammer denne tilstand fra for lidt eller for meget bevægelse i området. Selvom stive kalve er en normal konsekvens af aktivitet og ofte et tegn, har musklerne deri haft masser af motion, de kan forårsage ubehag. Anbefalede behandlinger omfatter stretching, massage og påføring af varme eller en aktuelt varmegummi.

De store muskler i kalven, der undertiden omtales som en enkelt muskelgruppe kendt som triceps surae, er gastrocnemius- og soleus-musklerne. Disse muskler peger foden nedad i ankelen i et bevægelse kendt som plantarflexion og er derfor yderst aktive under bevægelser som løb, klatring og hoppe. De hjælper også med at styrke opretstående kropsholdning ved at forhindre, at kroppen falder fremad, når de står. Da de forbinder benets bagside til hælbenet i foden via en enkelt stor senet på bagsiden af ​​anklen kaldet Achilles-senen, gør kalvemusklerne alle disse ting ved at indgå kontrakter, hvilket får muskelen til at forkorte og trække opad På hælen hængende foden nedad.

Stive kalve er yderst almindelig hos rekreative motionister og sportsfolk, da så mange aktiviteter kræver brug af kalvemusklerne. Løbere, basketballspillere, boksere, dansere og alle andre, der bruger meget tid på deres tæer, kan kronisk rammes af stive kalve. Tilsvarende vil personer, der styrker træne disse muskler gennem øvelser som siddende eller stående kælvløftninger, sandsynligvis opleve ømhed eller stramhed i dette område.

Betegnet som forsinket muskelsårhed (DOMS), føles denne tilstand på mindre end en dag og varer så længe som tre dage efter en anstrengende træning, især blandt personer, der ikke har arbejdet tidligere eller i nogen tid. Det er forårsaget af mikroskopiske tårer i muskelfibre, der opstår under træning, da musklerne modstår kræfter, der virker på det, hvad enten det er fra kroppens egen vægt eller ydre modstand som en barbell. Når kroppen selv lækker sig selv, tilpasser musklerne sig og vokser stærkere. Det betyder, at betændelsen i musklerne er et positivt, men ofte ubehageligt svar.

DOMS følte i kalvene kan behandles med stretching, massage eller blødning i varmt vand. Alt, der fremmer blodgennemstrømning til musklerne, kan være nyttigt. Ibuprofen anbefales ikke til muskelstivhed efter træning, da vævets betændelse er en nødvendig del af tilpasningsprocessen.

Stive kalve kan også være en effekt af at forblive i en position i for lang tid, især hvis musklerne er blevet udnyttet for nylig. Et eksempel er at sove på maven: Når du lægger ansigtet ned, placeres foden i en plantarflekseret eller spids stilling, som forkorter kalvemusklerne. Når man forsøger at stå op for første ting om morgenen, som forlænger kalverne, kan stivhed og stramhed opstå i musklerne eller i nærheden af ​​akillessenen, hvilket gør de første få skridt lidt vanskelige. Kalvkramper i natten kan også opleves i denne sovende stilling, hvilket fører til kælvstivhed ved vågning.

En lignende årsag til stive kalve har højhælede sko. Dette placerer musklerne i en konstant forkortet stilling og kan derfor forårsage tæthed følte ved at fjerne skoene og strække musklerne. Den mest anbefalede behandling af disse årsager til kvæftestivhed, bortset fra adfærdsændring, er massage og stretching, som sender blodgennemstrømning og ilt til vævene og returnerer musklerne til deres hvilelængde.