Hvad forårsager renfields syndrom?

Årsagen til Renfields syndrom er stort set usikker. Syndromets sjældenhed kombineret med dens manglende formelle anerkendelse som en klinisk diagnose gør det vanskeligt for sygdommen at studere grundigt. Richard Knoll, den første psykolog, der virkelig studerede syndromet, troede på, at betingelsen stammer fra barndomstrauma. I dag tror mange psykologer, at det enten er en komplikation af skizofreni eller en form for seksuel afvigelse.

Der er nogle tegn på, at barndomstrauma spiller en vigtig rolle i udviklingen af ​​Renfields syndrom. Flere casestudier af dem med klinisk vampyrisme rapporterer en elskedes voldelige død under tidlig barndom. Kun i meget få af disse tilfælde var barnet faktisk vidne til døden. Ikke desto mindre dannede disse personer en fascination med mange ting relateret til døden, især blod og lig.

Omvendt viste de emner, der var ramt af Renfields syndrom, der udviklede sig ud over en besættelse af blod til den faktiske vold, klare indikatorer for skizofreni. Delusioner er almindelige i klinisk vampirisme. Depersonalisering af ofre forekommer ofte såvel som generelt uorganiseret tanke. Personer med dette syndrom har også problemer med at tænke symbolisk og kan lade blod i et forsøg på at bevise at de eller deres ofre rent faktisk eksisterer.

Da der klart er et seksuelt aspekt af Renfields syndrom, kan klassificering af tilstanden som en form for seksuel afvigelse være passende. Dem med dette syndrom oplever universelt seksuel opblussen ved blodets syn eller smag. Seksuel sadisme er ekstremt almindelig hos disse personer, ligesom voldtægt fantasier. Nekrofilier og selvskadelige onani-ritualer ses også ofte hos dem med Renfields.

Selv om det ville være let at tro, at Renfields syndrom er resultatet af populær vampyrfiktion, er eksempler på klinisk vampyrisme præget af genren. Det antages, at Bram Stokers Dracula, der stort set anses for at være pionerens roman af genren, faktisk blev påvirket af en psykologisk tekst med en kort beskrivelse af syndromet. Den psykologiske og fiktive forbindelse kom i fuld cirkel, da Richard Knoll betalte hysteri til Stoker ved at navngive syndromet efter et tegn i sin roman.

Der er klare sondringer mellem dem, der lider af Renfields syndrom og individer, der har udviklet en klinisk besættelse med vampyrer. Selv om begge betingelser kan forekomme med vrangforestillingerne, er besættelsen med det egentlige blod et Renfields træk. De med obsessioner påvirket af populærkulturen har tendens til at fokusere mere på almindelige fiktive stereotyper af en vampyrs fysiske evner og livsstil.