Hvad forårsager følelsesløshed på venstre side?

En række forskellige medicinske problemer kan medføre følelsesløshed på venstre side, hvoraf nogle er mere alvorlige end andre. Nummenhed, der varer mere end et par øjeblikke, bør næsten altid være en årsag til alarmering, men det bør også skepning, der forekommer over store dele af kroppen. Strokes, hjernetumorer og anfald er nogle af hovedårsagerne til denne form for tab af fornemmelse, men mere latente tilstande som multipel sklerose eller diabetes kan også være ansvarlige. Folk, der regelmæssigt føler følelsesløshed på deres venstre side, eller som ikke er i stand til at tage højde for pludselige eller vedvarende tinning, skal normalt søge lægehjælp.

En af de mest almindelige årsager til følelsesløshed er hvor som helst slagtilfælde, hvilket sker, når hjernen – delvis eller fuld – pludselig mister blodforsyningen. Når dette varer i mere end et par sekunder, kan resultaterne være ødelæggende og har tendens til at være umiddelbart mærkbare. Mindre slag kan undertiden ikke opdages i starten, selvom deres symptomer og eftervirkninger normalt er meget tydelige. Nummenhed, der er koncentreret på den ene side af kroppen, skyldes ofte et slagtilfælde, som påvirker den del af hjernen, der styrer den side.

Den menneskelige hjerne er opdelt i halvkugler, med den højre halvkugle, der styrer venstre side af kroppen og omvendt. Et slagtilfælde, der påvirker nogen af ​​de vigtigste kommunikationszoner på højre halvkugle, kan forårsage følelsesløshed, som en person ville føle op og ned på hans eller hendes venstre side. Dette gælder især for prikken, der sker på flere steder samtidigt, som i en arm, et ben og en skulder alle sammen på samme tid.

En hjerne tumor i højre halvkugle kan også forårsage et langsomt tab af fornemmelse på venstre side af kroppen, selvom det i disse tilfælde tendens til at blive gradvist værre. Hvad der kan begynde som intermitterende følelsesløshed, vil udvikle sig til fulde tab af følelse. Jo tidligere tumorer er identificeret, jo bedre er sandsynligheden for, at de kan fjernes eller neutraliseres sikkert, hvilket gør opmærksom på følelsesproblemer virkelig vigtige.

Migrænehovedpine og anfald er meget forskellige fra et medicinsk perspektiv, men begge har en tendens til at “signalere” eller advare deres ankomst med symptomer, der kan omfatte målrettet følelsesløshed. Timing kan variere fra person til person, men i de fleste tilfælde kommer følelsesløshed og går med omkring en time af enten svækkende hovedpine eller hjernebeslag. Det er sjældent, at dette symptom er langvarig, og det er også vigtigt at behandle rodårsagen.

Blodsukkeret diabetes forårsager undertiden skade på centralnervesystemet, især når det har været ubehandlet i lang tid. I nogle tilfælde denne skade kan føre til følelsesløshed, der er fokuseret på visse kropsdele eller endda hele sider af kroppen. Patienter kan normalt slippe af med dette ved at bringe deres blodsukker tilbage inden for normal rækkevidde, men ikke altid. Diabetikere, der oplever vedvarende følelsesløshed eller prikkeri, bør normalt få en medicinsk evaluering for at finde ud af, om deres tilstand styres ordentligt.

Mennesker, der lider af multipel sklerose, oplever undertiden også følelsesløshed, der er koncentreret i visse dele af deres krop. De fleste patienter rapporterer prikkende på enkelte steder, ofte hænder og fødder, først, men som betingelsen udvikler sig kan dette sprede sig til hele siderne af kroppen. Multipel sklerose er en degenerativ neurologisk tilstand, hvor den beskyttende belægning omkring kroppens nerver begynder at udbryde over tid. Sygdommen kan ikke helbredes, men en række forskellige medikamenter og livsstilsændringer kan hjælpe patienter med at holde deres symptomer, herunder følelsesløshed, under kontrol.

Siddende, stående eller liggende i en stilling i længere tid kan undertiden også forårsage følelsesløshed på den ene side. Mennesker med begrænset mobilitet eller som arbejder i kurser, der kræver længerevarende ophold i en stilling, er normalt mest udsatte for denne slags følelsesløshed, og det er også en fælles overensstemmelse med langtidspleje patienter og andre, der er begrænset til seng For enhver tid. Ændring af position og bevægelse af den ramte arm og ben kan ofte medvirke til at få blodet til at cirkulere igen, hvilket ofte hjælper tingene til at føle sig normale igen. Personer med mobilitetsproblemer eller som er sengetøj i flere måneder ad gangen er normalt kloge at finde plejere, der er i stand til Hjælpe dem med at bevæge deres muskler nu og da.

Behandling af følelsesløshed på venstre side kræver normalt en varieret og noget dynamisk tilgang, og typisk centrerer sig om at styre og behandle den underliggende tilstand. Det er sjældent for hele områder af kroppen at miste sensation uden noget andet problem. Nogle gange vil tingling gå væk alene, som det ofte er tilfældet med inaktivitet, men lægerne anbefaler normalt, at enhver der oplever følelsesløshed, der ikke går væk, kommer og går med en vis regelmæssighed, eller det ser ud til at blive værre med tiden Få hjælp til at afdække grundårsagen.