Hvad er tegn på en overdosis af vancomycin?

Vancomycin er en type antibiotikum, der anvendes til behandling af colitis, en medicinsk tilstand, hvor bakterier forårsager betændelse i tarmen. En overdosis henviser til, hvornår en person tager for meget af en medicin, uanset om det er tilfældigt eller forsætligt. Selvom det er muligt at lide af en vancomycin overdosis, er tegnene på en faktisk ukendt. Dette kan være unnerving at finde ud af, i betragtning af tegn på overdosering varierer med forskellige medikamenter, og en person, der tager vancomycin, kan muligvis ikke vide det, hvis han oplever en overdosis. I tilfælde af overdosis er det dog bedst at søge omgående lægehjælp.

Selvom tegnene på en overdosering af vancomycin ikke er kendt, kan kendskabet til lægemidlets bivirkninger være med til at skelne mellem, hvad der er normalt og hvad der er unormalt, når det sker under vancomycinbehandling. Det vil sige at vide, hvad der forventes potentielt, kan hjælpe med at forstå, når noget uventet sker. Den mest almindelige bivirkning af vancomycin er en urolig mave. Mindre almindelige bivirkninger omfatter rygsmerter, muskelsmerter og kvalme, mens bivirkninger, der er mindre almindelige men mere alvorlige, omfatter blodig eller vandig diarré, ringe i ørerne og hududslæt. En person, der oplever en vedvarende eller alvorlig bivirkning, skal tale med sin læge.

For at undgå at lide en overdosis af vancomycin er det vigtigt at følge doseringsinstruktionerne som givet af en læge. En person, der glemmer at tage en dosis, kan tage den ubesvarede dosis, medmindre det er næsten tid at tage den næste dosis. Hvis tidsrammen er for tæt, er det bedst at bare springe over den ubesvarede dosis for at undgå at tage for meget af medicinen på et tidspunkt. For at undgå overdosering af vancomycin skal medicinen opbevares sikkert. Dette er især vigtigt, hvis der er nogen børn rundt, der ved et uheld kan finde medicinen.

Doseringen selv vil variere fra person til person, da medicinske tilstande kan påvirke en persons dosering eller evne til at anvende vancomycin. Som sådan skal en person, inden han tager medicinen, lade sin læge vide, om han eller hun har en nyresygdom eller en tarmlidelse som Crohns sygdom, inflammatorisk tarmsygdom eller ulcerøs colitis. Derudover bør gravide eller ammende kvinder også tale med deres læge først, inden de bruger vancomycin. Endelig, hvis der opstår høringsproblemer under behandling med vancomycin, bør den berørte person stoppe med at tage medicinen og konsultere sin læge på grund af medicinens risiko for at forårsage høretab.