Hvad er tegn på en forstuvet underarm?

Tegn på en forstuvet underarm omfatter smerte, blå mærker og hævelse. En forstuvet underarm kan være en sportsskade eller forårsaget af motion eller unormalt at dreje armen under fysisk aktivitet. Selvom forstuvninger typisk er milde, kan en alvorlig forstuvning forårsage alvorlig invaliditet, hvilket forårsager forlængede sessioner af fysisk eller erhvervsterapi. Afhængigt af sværhedsgraden af ​​forstuvningen kan tilbagekastningstider variere fra en uge til 12 uger.

En forstuvning kan skyldes en pludselig eller uventet bevægelse og kan opstå, når kroppen ikke er tilstrækkeligt opvarmet før træning. Træning mens træthed kan også forårsage forstuvning. En MR eller røntgenstråle kan bruges til at diagnosticere en forstuvet underarme, men traditionelle røntgenstråler er typisk ikke effektive til diagnosticering af blærevævskader. Når en skade opstår, kan øjeblikkelig medicinsk evaluering og behandling forbedre resultatet, da forsinkende behandling kan forårsage yderligere skade på omgivende ledbånd og andre underarmsstrukturer.

Hvis du tager en anti-inflammatorisk medicin eller anden smertelindring, kan det hjælpe med at lindre symptomer på en forstuvet underarm. Selvom smertestillende midler som acetaminophen-baserede analgetika kan hjælpe med at reducere smerte, gør de lidt for at reducere hævelse og betændelse. Ibuprofen, aspirin og naproxennatrium kan hjælpe med at reducere inflammation såvel som smerte, men kan forårsage unormal blødning og maveforstyrrelser. I sjældne tilfælde kan antiinflammatoriske medicin forårsage nyreskade og kan endda føre til nyresvigt.

Isning af forstuvet underarm kan også hjælpe med at reducere smerte og betændelse. I kombination med antiinflammatoriske lægemidler kan is hjælpe med at fremskynde genopretningen og forbedre omsætningen. Is bør aldrig påføres direkte på huden og skal pakkes i en blød klud eller placeres i en ispose. Indpakning af underarmen kan også hjælpe med at lindre symptomerne og stabilisere armen, mens den heler. Kompressionsforbindelsen bør ikke påføres for tæt for at undgå at forhindre cirkulationen og forhindre genopretning.

Hævning af armen højere end hjertet kan også bidrage til at nedsætte hævelsen. Selvom de fleste mennesker reagerer godt på over-the-counter smertestillende midler, kan nogle kræve receptpligtige smertelindrende. Disse lægemidler er sædvanligvis codein eller opioidbaserede og kan forårsage bivirkninger, herunder dyb døsighed, svimmelhed og sløret syn. Derudover kan maveforstyrrelser, forstoppelse og hovedpine forekomme. Kørsel og betjening af farligt maskineri bør undgås, når der tages receptpligtige lægemidler, og de bør kun tages, når de overvåges nøje af en sundhedspersonale.