Hvad er behandlingerne for nerveskader i knæet?

Behandlinger for nerveskader i knæet afhænger af årsagen til nerveskade. I mange tilfælde er skaden forårsaget af en form for traume eller daglig vane, der sætter overskydende pres på nerve eller nerver, der servicerer området. At identificere årsagen kan hjælpe en lidende med en effektiv plan for at reducere smerte og hævelse og genskabe mobilitet og styrke til det berørte knæ. En sådan plan skal udvikles med bistand fra en læge eller anden læge. Medikamenter kan ordineres for at lindre smerter og reducere hævelse.

I mange tilfælde af nerveskader i knæet kan bevægelsesøvelser kombineret med antiinflammatoriske lægemidler eller steroider hjælpe med at lindre smerter og reparere skader på nerven. Meget ofte er nerveskader forårsaget af en form for kompression, der skyldes en daglig vane eller skade. At krydse ens ben ofte, kan for eksempel forårsage kompression på nerven. Ischias kan også medføre nervesmerter i knæet, og komprimering på sciatic nerve kan forekomme overalt fra nedre ryg ned til underbenet. At identificere, hvor kompressionen finder sted, kan hjælpe med at lindre skade på grund af ischias, og en undersøgelse af nedre ryg og ben vil nok være i orden.

Hvis nerveskade forårsager kroniske neurologiske problemer, såsom tab af kontrol over knæ eller ben, kan en læge anbefale kirurgi. Dette betragtes generelt som en sidste udvej, da kirurgi kan være invasiv og føre til andre problemer. Der er heller ingen garanti for at operationen vil løse det neurologiske problem. Kirurgi kan dog i mange tilfælde lindre kompression på nerverne, så det betragtes som en mulighed for at behandle nerveskader i knæet.

Tumorer eller andre vækstformer kan også forårsage kompression på nerven, hvilket medfører smerte og skade på selve nerven. I et sådant tilfælde må tumoren måske fjernes for at lindre smerten og begynde at reparere skaden. Andre medicinske tilstande kan også forårsage kompression, der fører til nerveskader, for eksempel arthritis kan føre til hævelse af leddet. Andre forhold, der forårsager hævelse, kan også medføre kompression, og en sundhedsudbyder vil mere end sandsynligt anbefale at behandle den sygdom, der forårsager hævelse eller betændelse for at hjælpe med at behandle nerveskaden.