Hvad betyder det, hvis et foster er i den bageste stilling?

Når et foster er i den bageste stilling, betyder det at han er hovedet nede, men hans ansigt er placeret mod sin mors underliv, mens hovedets hoved vender mod bagsiden af ​​hendes bækkenregion. Denne position betyder normalt ikke meget, da babyer ofte skifter positioner under fødsel og fødsel, og de ender til sidst i den nedadrettede stilling, som de fleste læger anser ønskeligt. Hvis barnet ikke repositionerer sig selv, kan en kvinde dog normalt have en vaginal fødsel, men hun kan føle sig mere smerte i ryggen end hvis barnet var i en nedadrettet stilling, og i nogle tilfælde kan arbejdskraften udvikle sig Langsommere eller kræver intervention.

Til en kvinde, der har hørt, at hendes baby burde være i en nedadrettet stilling til levering, og at lære at hendes baby er i en bageste stilling, kan føre til bekymring. Ofte spørger kvinderne, om de kan få en normal vaginal levering, når en baby er i denne stilling. I de fleste tilfælde vil denne positionering ikke forstyrre en kvindes evne til at føde vaginalt. Faktisk forårsager det normalt ingen problemer, da mange babyer ændrer positioner før og under arbejdet. Som sådan kan en baby begynde i en bageste stilling i livmoderen og derefter skifte til en nedadvendt stilling før fødslen, men selvom positionen ikke ændres, vil den normalt ikke forstyrre leveringen.

Selvom en baby, der er i en bageste stilling, kan leveres vagent, kan hans mor undertiden udholde yderligere ubehag på grund af denne stilling. Nogle mennesker tror, ​​at når en baby er på vej op, er en kvinde mere tilbøjelige til at opleve en masse lændesmerter under arbejdet. Det er dog vigtigt at bemærke, at videnskabeligt bevis nødvendigvis ikke nødvendigvis gør det. Nogle undersøgelser viser, at ansigt-ned stilling er lige så tilbøjelig til at producere rygsmerter under arbejdet.

Rygsmerter til side er der nogle tegn på, at kvinder med bagere babyer er mere tilbøjelige til at dele visse arbejdserfaringer. For eksempel kan denne type arbejde ikke gå så hurtigt eller lige så godt som andre, og en kvinde må muligvis skubbe i længere tid. Ligeledes er disse mødre ofte mere tilbøjelige til at kræve assistance med deres vaginale fødsler, såsom en læge, der bruger pincet til at trække babyen ud eller administrere medicin for at stimulere stærkere sammentrækninger. Desuden kan den bageste stilling lidt øge en kvindes risiko for at have brug for en kejsersnit.