Hvad er fordele og ulemper ved suppositorier til børn?

Før brug skal fordelene og ulemperne ved suppositorier til børn overvejes. Afhængigt af den tilstand, der behandles, kan profferne ved anvendelse af et suppositoriemetode variere, men kan omfatte lethed at give krævede doser og ingen risiko for, at medicinen bliver kastet op af et barn, der lider af kvalme og opkastning. Ulemper omfatter det faktum, at suppositorier ofte er ubehagelige for patienten at bruge og kan resultere i et fortsat behov for dem under forhold som forstoppelse.

Der er to hovedbetingelser, der kan berettige brugen af ​​suppositorier i et barn. Den første og mest almindelige er forstoppelse, som kan kræve brug af glycerin suppositorier for at fremme en afføring. Fordele ved at bruge denne metode i forhold til andre omfatter det faktum, at selv meget små spædbørn sikkert kan bruge glycerinindsatser, og de er ofte mindre hårde på kroppen end kemiske afføringsmidler. De går ikke ind i blodbanen, men arbejder, fordi glycerin smelter inde i tyktarmen og smører hårde afføring, hvilket gør dem lettere at passere.

En downside af afføringsfulde suppositorier til børn er, at hvis de bliver brugt for ofte, kan børn blive afhængige af dem. Indsætning af suppositoriet ud over glycerinsmeltning for at frembringe en tarmbevægelse stimulerer også de rektale muskler. Dette har også en afførende effekt ved at forårsage ufrivillig belastning. Sommetider kan hyppig stimulation på denne måde skabe afhængighed, hvilket betyder at sphincter musklerne kan blive svækket og har brug for kunstig stimulering til hver afføring.

Andre suppositorier til brug hos børn bruges til kvalme og opkastning. Disse bruges, når opkastning er så alvorlig, at en oral medicin ikke vil blive nede. Medicin er tilladt at komme effektivt ind i kroppen og behandle symptomerne, hvilket er vigtigt hos små børn, fordi svær opkastning kan føre til dehydrering.

Ulemper ved at bruge disse typer suppositorier til børn omfatter, at de ofte er ubehagelige og kan resultere i en stærk trang til at få afføring. Denne følelse passerer generelt, når suppositoriet har smeltet, men kan i mellemtiden være meget ubehageligt. Hos patienter, der også lider af diarré, kan indsættelse stimulere tarmbevægelsen. Børn kan også føle sig selvbevidste, hvis en forælder eller læge har indsat medicinen.

Suppositorier til børn bør ikke anvendes, medmindre andre behandlingsmetoder enten ikke er tilgængelige eller ikke anbefales af en eller anden grund. Selv om de ikke er generelt farlige, kan det være ubehageligt for både forældre og barn at anvende rektalt indsatte medicin. Som med enhver medicin skal forældrene konsultere en læge eller apotek, inden de bruger suppositorier. Konsultation anbefales især, når det bruges sammen med et barn under to år.